چگونه از دوام رنگ قطعه پلیمری مطمئن شویم؟
برای اطمینان از دوام و کیفیت رنگ قطعه پلیمری، تستهای مختلفی بر روی رنگ انجام میشود که در ادامه به بیان برخی از آنان میپردازیم:
1. اندازهگیری دانسیته:
دانسیته رنگهای پوششی مایع، جوهر و محصولات مشابه بر اساس استاندارد ASTM D1475 اندازه گیری میشود.
چگالی (دانسیته) وزن در واحد حجم است. این پارامتر در شناسایی، تعیین خصوصیات و کنترل کیفیت طیف وسیعی از مواد بسیار کلیدی است. جهت کنترل کیفیت رنگ، اگر دانسیته در محدوده مجاز تعیین شده نباشد، احتمال زیادی وجود دارد که شارژ نامناسب یا مشکل جدی دیگری وجود داشته باشد.
2. اندازهگیری ویسکوزیته:
ویسکوزیته مقاومت یک ماده در مقابل جریان یافتن است و براساس استاندارد ASTM D1200 اندازهگیری میشود. ویسکوزیته باید طوری تنظیم شده باشد که سیستم رنگی شره نکند و به خوبی تراز شود تا مشکلاتی مانند پوست پرتقالی شدن رخ ندهد.
3. تست اندازه ذرات و پخش پیگمنت:
بر اساس استاندارد ASTM D1210 اندازهگیری میشود. برای این تست از ابزاری مانند تصویر فوق استفاده میشود.
4. درصد جامد وزنی و درصد جامد حجمی:
برای محاسبه درصد جامد مقداری رنگ را وزن میکنیم، سپس اعمال میکنیم. پس از خشک شدن، وزن جامد غیر فرار به دست میآید. استاندارد محاسبهی این 2 پارامتر به ترتیب ASTM D1644 و ASTM D2697 است.
5. تست مندرل:
این تست جهت سنجش انعطاف پذیری رنگ و مقاومت در برابر ترک خوردن رنگ بر اساس استاندارد ASTM D522 انجام میشود.
6. تست مقاومت در برابر ضربه:
این تست بر اساس استاندارد ASTM D2794 اندازهگیری میشود به گونهای که وزنهای با وزن مشخص را از ارتفاعهای مختلف بر روی پوشش رها میکنیم. ارتفاعی که ایجاد ترک میکند را گزارش میکنیم.
7. تست چسبندگی رنگ:
چسبندگی رنگ با استفاده از استاندارد ASTM D3359 سنجیده میشود. طبق این استاندارد با استفاده از ابزاری مخصوص خراشهایی به صورت ضربدری روی رنگ خشک شده اعمال میشود سپس چسب مخصوصی روی آن قرار میگیرد و کنده میشود. بر اساس تعداد خانههایی که رنگ آنان بلند شدهاند، میزان چسبندگی رنگ گزارش میشود
شرکت اروند نگر ارشد با بهرهمندی از خط رنگ مجهز و نیروهای متخصص، توانایی تولید انواع قطعات رنگی پلاستیکی با بهترین کیفیت رنگ پوششی را دارد. برای کسب اطلاعات پیشتر با ما تماس بگیرید.
بدون دیدگاه